Ex -Yu

Šef njemačke fondacije: Jezive paralele s ubistvom Đinđića

Šef njemačke fondacije: Jezive paralele s ubistvom Đinđića
Foto: Screenshot | Šef njemačke fondacije: Jezive paralele s ubistvom Đinđića

BEOGRAD - Šef kancelarije Fondacije "Hajnrih Bel" za Srbiju i Crnu Goru sa sjedištem u Beogradu, Simon Ilse upozorava na sličnosti u navodnim prijetnjama upućem potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i ubistvu srpskog premijera Zorana Ðinđića.

Ilse je pozvao međunarodnu zajednicu da s tim u vezi obrati pažnju na dešavanja u Crnoj Gori.

"Jezive paralele sa ubistvom Zorana Ðinđića", napisao je Ilse na svom Twitter nalogu i pozvao međunarodnu zajednicu da obrati pažnju na dešavanja u Crnoj Gori i pruži podršku vlastima.

Ilse je izrazio solidarnosa Abazovićem, koji je, kako smatra, meta prijetnji zato što "radi ispravnu stvar i djeluje protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Hajnrih Bel" je njemačka politička fondacija bliska njemačkoj Partiji zelenih.

Abzović: Spreman sam da platim bilo koju cijenu

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, kome je zbog navodnih prijetnji likvidacijom pojačano policijsko obezbjeđenje, izjavio je danas da je i dalje "vrlo relaksiran" i da je spreman da, kako je kazao, plati bilo koju cijenu.

Abzović je novinarima u podgoričkom PR centru rekao da organizovanog kriminala nema bez političke podrške i da ako je kriminal organizovan, onda ima pipke u sistemu.

Tvrdi da će Crna Gora uspjeti se izbori s organizovanim kriminalom.

Upitan da li se osjeća ugroženo, Abazović je, prenijele su podgoričke Vijesti, odgovorio da je i dalje "vrlo relaksiran".

"Spreman sam da platim bilo koju cijenu. Svi moramo da se založimo", kazao je Abazović i dodao da istinu ne može niko zataškati.

Abazović je rekao da ne želi da komentariše presretnutu komunikaciju navodnih članova "kavačkog klana", ali da želi da pohvali menadžment Uprave policije.

Poručio je i da više neće biti moguće da neko svojim činjenjem i nečinjenjem gura Crnu Goru u kriminal.

Rekao je i da je odluka da se puste uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe demotivisala policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije