Ex -Yu

Sendvič nazvan po parlamentarcu koji ga nije platio

Sendvič nazvan po parlamentarcu koji ga nije platio
Foto: Ilustracija | Sendvič nazvan po parlamentarcu koji ga nije platio

LJUBLJANA - Slovenački distributer brze hrane, specijalizovan za sendviče iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".

"U pitanju je korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu", objavila je kompanija "Sendvičarna", aludirajući na zastupnika Jurija Krajčiča, koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) u ponedjeljak vratio mandat, nakon što je u razgovoru s kolegama priznao da je u pauzi zasjedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič i prošao mimo blagajne, jer prodavačice na njega nisu obraćale pažnju, a njemu se žurilo.

Iako je kasnije platio sendvič i rekao da se radilo o "društvenom eksperimentu" kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec insistirao je da Krajčič vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mjera protiv njega previše stroga.

Firma "Sendvičarna" s poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani marketinški je iskoristila taj slučaj i počela da prodaje sendviče "zastupnik".

Sendvič je napravljen od domaćeg peciva s integralnim brašnom, narezanih slovenačkih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike, prenosi Hina.

Prva serija od 90 "zastupnika" otišla je u narodnu kuhinju na Zaloškoj cesti u Ljubljani, kao dokaz da je riječ o dobrotvornoj kampanji, dok se za ostale vremenom cijena stabilizovala na 2,5 evra po sendviču, kazao je za list "Večer" predstavnik "Sendvičarna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije