Ex -Yu

Šešelj: U rješavanje pitanja Kosova uključiti Rusiju i Kinu

Šešelj: U rješavanje pitanja Kosova uključiti Rusiju i Kinu
Foto: Arhiva | Šešelj: U rješavanje pitanja Kosova uključiti Rusiju i Kinu

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj smatra da u rješavanje pitanja Kosmeta treba uključiti i Rusiju i Kinu, a da se Amerikancima ne može vjerovati.

Komentarišući platformu Prištine o dijalogu sa Beogradom, Šešelj je rekao da se boji da Srbija ne zakasni sa odgovorom i da neće imati zaleđinu, ali da se ne smije dozvoliti da Albanci zauzmu sjever pokrajine.

"U pregovaračke procese neka se uključe i Rusija i Kina, i neka se onda traži rešenje, a ne da se ono nameće. Ništa za nas nije rešeno", izjavio je Šešelj za Televiziju "Hepi".

On je ukazao da su zapadne sile svojevremeno obećale Slobodanu Miloševiću da, ako preda Republiku Srpsku, Kosovo neće dirati, ali da su krenuli i na južnu pokrajinu.

"Obećali su mu da će ukinuti sankcije, ali nisu. Zapadnim silama se ništa ne može verovati. Mi smo im na udaru", tvrdi Šešelj.

Šešelj kaže da je Priština sve do sada sve radila u dosluhu sa Amerikancima, te naglašava da odnedavno američki zvaničnici govore o suspenziji taksa, a ne o njihovom ukidanju.

"Znači, ako se Srbija lepo ponaša, neće ih primenjivati, a ako zatreba opet se stavljaju na snagu. Američki zvaničnici govore da završnica pregovora između Srba i Albanaca treba da bude uzajamno priznanje Kosova i Srbije", naglasio je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije