Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Šešelj zapalio zastave EU i NATO
Foto: N1 | Šešelj zapalio zastave EU i NATO
Beta

​Povodom dvije decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri SRS su oko podneva krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsjedništva Srbije.

Oni su predvođeni liderom SRS Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO.

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gdje je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želio da dočara šta misli o EU i NATO.

Šešelj je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti "divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije".

"Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organzaciju i da nas te zveri ucenjuju da napadamo druge narode", rekao je Šešelj novinarima.

On je kazao da Srbija nema šta da traži u EU, u kojoj su "skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji" koji su vijekovima pokušavali da upropaste zemlju.

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji i učlanjenje u "Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODBK)".

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli za zgradi Predsedništva, a na čelu kolone je transparent "EU plus NATO neprijatelji Srbije".

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije