Ex -Yu

Sinđelić pisao Hrvatima iz spuškog zatvora

Sinđelić pisao Hrvatima iz spuškog zatvora
Foto: Facebook | Sinđelić pisao Hrvatima iz spuškog zatvora

PODGORICA - Saša Sinđelić, koga je Crna Gora isporučila Hrvatskoj zbog izdržavanja kazne za ubistvo, žalio se iz zatvora u Spužu Županijskom sudu u Vukovaru na 104 strane na crnogorske i ruske tajne službe i tražio ukidanje presude za ubistvo.

Županijski sud u Vukovaru odbio je tu žalbu, rekao je portparol tog suda Goran Milićević, objašnjavajući da je Sinđelić, inače državljanin Srbije, u zatvoru u Osijeku, prenose Vijesti.

"Podnio je žalbu na presudu, poprilično veliku, iako shodno zakonu Republike Hrvatske na to nije imao pravo s obzirom na protok rokova... Predsjednik vijeća odbacio je njegovu žalbu kao neosnovanu, ali njegovo je pravo da traži ponavljanje postupka", rekao je Milićević.

Sinđelić, svjedok saradnik crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva u postupku za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, izručen je Hrvatskoj 30. oktobra.

Milićević je kazao da su od njega 16. oktobra dobili žalbu, napisanu rukom na 104 strane i da u njoj pominje Crnu Goru, tajne službe, Rusiju, ali da se nije žalio na tretman u Crnoj Gori.

"U suštini, najmanje se odnosi na ono za šta se ovde tereti. Piše neki roman. Iskreno, tu bi tebalo vremena da se iščita... On se žalio na presudu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede Krivičnog zakona Republike Hrvatske... U toj žalbi navodi da tokom suđenja nije bio dostupan pravosudnim organima RH", kazao je Milićević.

Milićević je dodao da Sinđelić ima pravo da u roku od godinu dana od dana saznanja za presudu zatraži obnavljanje postupka, koje se obično odobri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije