Ex -Yu

Sinu Svetozara Marovića oduzet nelegalno stečen stan u Budvi

Sinu Svetozara Marovića oduzet nelegalno stečen stan u Budvi
Foto: Vijesti.me | Sinu Svetozara Marovića oduzet nelegalno stečen stan u Budvi

PODGORICA - Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je odluku kojom je Miloš Marović, sin bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, trajno ostao bez stana površine 193 metra kvadratna u Budvi, koji je stečen novcem od kriminalnih aktivnosti.

Odluka je potvrđena i u dijelu kojim je odbijen zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se od mlađeg Marovića oduzme pravo svojine na pet nepokretnosti u naselju Prijevor, jer je odustala od tog zahtjeva.

Miloš Marović ranije je priznao da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je opština Budva oštećena za oko 1,4 miliona evra.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Miloša Marovića zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja na organizovan način. On je proveo mjesec dana u Istražnom zatvoru.

Osim toga, određeno je da u budžet države uplati protivpravnu imovinsku korist od 380.000 evra. Sporazumom je definisano da rok uplate u budžet počinje tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Ukoliko Miloš Marović do aprila ne bude iz Srbije izručen Crnoj Gori zbog izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne na koju je sporazumom pristao, nastupiće zastara izrečene kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije