Ex -Yu

Sirene u Zubinom Potoku, čule se eksplozije

Sirene u Zubinom Potoku, čule se eksplozije
Foto: Twitter | Sirene u Zubinom Potoku, čule se eksplozije

ZUBIN POTOK - Nekoliko stotina Srba okupilo se u centru Zubinog Potoka protestujući zbog namjere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije nasilno uđu u zgradu opštine.

U trenutku dolaska policije u tri blinidirana vozila i članova opštinske izborne komisije, oglasile su se sirene, nakon čega je uslijedilo okupljanje mještana, prenijeli su RTS-u izvori iz Zubinog Potoka.

"Došli su poslije 12 časova i zadržali su se izvjesno vreme. Odjeknule su dvije detonacije, nepoznatog porijekla, nakon koji su se policajci i članovi izborne komisije povukli", prenio je isti sagovornik.

Prema podacima sa lica mjesta, članovi opštinske komisije uz asistenciju pripadnika policije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamijenili brave, prije nego što su napustili zgradu, prenosi Kosovo onlajn.

Današnja akcija policije i članova Opštinske izborne komisije izvedena je po nalogu Centralne izborne komisije koja namjerava da u četiri sjeverne opštine 18. decembra organizuje vanredne izbore za predsjednike opština Zubin Potok, Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan.

Predsjednici tih opština odlučili su 5. novembra da zajedno sa ostalim Srbima na severu KiM napuste sve kosovske institucije nezadovoljni odlukama vlade u Prištini.

U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije