Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Sjedište agencije Hina potpuno uništeno, novinari rade od kuće

Sjedište agencije Hina potpuno uništeno, novinari rade od kuće
Foto: Tanjug | Sjedište agencije Hina potpuno uništeno, novinari rade od kuće
Srna

ZAGREB - Zgrada hrvatske državne novinske agencije Hina u Zagrebu najteže je oštećena u zemljotresu prije sedam dana, ali agencija nije prestala da proizvodi i emituje vijesti.

"Veoma sam ponosna na sve naše novinare, koji po cijeli dan rade iz svojih domova. Vjerujem da će nam država pomoći i iznaći rješenja kako bismo lakše i još kvalitetnije obavljali svoj posao", rekla je glavni urednik Hine Branka Vojvodić.

Ona je istakla da je ova dvostruka i nemoguća kriza pokazala zašto je javni servis važan i nenadoknadiv, te ukazala da korisnici u krizama najviše vjeruju upravo informacijama koje dolaze iz javnih medija.

"Mi smo tokom ovih dana sve informacije u vezi sa virusom korona i zemljotresom otvorili za najširu javnost kako bi pravovremeno i kvalitetno svi bili informisani", istakla je Vojvodićeva.

Ona je zahvalila svima koji su u ovim danima pomogli ili uputili podršku Hini, među kojima su Mediteranska asocijacija novinskih agencija (AMAN), koja je pokrenula inicijativu da Hini donira 10.000 dolara, dok je poljska agencija PAP najavila slanje 15 laptopova i 10.000 evra kao znak solidarnosti.

Solidarnost i spremnost da pomognu uputili su i iz Upravnog odbora Evropskog saveza novinskih agencija (EANA), kao i brojnih drugih agencija iz Rusije, Holandije, Turske, Albanije, Rumunije, Kipra, Slovenije, BiH, Grčke i drugih zemalja.

Stručnjaci su procijenili da je zgrada Hine neupotrebljiva za dalje korištenje, a najveća oštećenja su na urušenom trećem i četvrtom spratu, te na popucalom stubištu, piše "Jutarnji list".

Biro za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba do sada je popisao više od 26.000 građevina koje su stradale u snažnom zemljotresu koji je prošle nedjelje pogodio Zagreb, a među njima je 1.900 potpuno neupotrebljivo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije