Ex -Yu

Sjever KiM u karantinu sedam dana

Sjever KiM u karantinu sedam dana
Foto: radiokontaktplus.org | Sjever KiM u karantinu sedam dana

SJEVERNA MITROVICA - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanog broja inficiranih građana, Krizni štab četiri opštine sa sjevera Kosova i Metohije, na preporuku struke donio je večeras odluku da u narednih nedjelju dana od 21.00 do 5.00 časova ujutru zabrani kretanje svim osobama osim onima koji su odgovorni za borbu protiv pandemije i za održavanje javnog reda i mira.

Ovo je večeras na vanrednoj konferenciji za novinare u Sjevernoj MItrovici saopštio potpredsjednik vlade samoproglašenog Kosova Goran Rakić koji je naveo da su danas pristigli rezultati pokazali da su 53 osobe pozitivne na virus korona, na osnovu 61 testiranog uzorka i da će sutra biti poznati rezultati za još 62 osobe.

"Takođe, u ovom periodu zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim za lica sa posebnim dozvolama", istakao je Rakić i pozvao građane na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene.

Ističući da danas donijete mjere važe sedam dana, Rakić je naglasio da će nove mjere biti donijete u skladu sa rezultatima o broju zaraženih koronavirusom, preneo je Kosovo onlajn.

"Zabrana ulaska i izlaska iz opština na severu Kosova znači da je uvedena mera karantina za građane u narednih nedelju dana", pojasnio je Rakić.

Najavljeno je da će direktori javnih ustanova na sjeveru Kosova rad zaposlenih svesti na minimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije