Ex -Yu

Skoplje se oglasilo poslije žestoke reakcije iz Moskve

Skoplje se oglasilo poslije žestoke reakcije iz Moskve
Foto: N.N. | Skoplje se oglasilo poslije žestoke reakcije iz Moskve

SKOPLJE - Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije odbacilo tvrdnju Rusije da je ucjenama, prijetnjama i kupovinom glasova obezbijeđena većina u Sobranju.

"Ministarstvo spoljnih polova Makedonije kategorično odbacuje navode i kvalifikacije iznijete u komentaru Odjeljenja za informisanje Ministarstva spoljnih polosva Ruske Federacije 22. oktobra u vezi s izglasavanjem prijedloga za pristupanje izmjenama Ustava u Parlamentu Makedonije", navodi se u saopštenju.

Makedonsko ministarstvo te navode "smatra potpuno neosnovanim i neistinitim, iznijetim s jasnom tendencijom da se kompromituje politički proces koji je od istorijskog značaja za Makedoniju i sve njene građane".

"Poslanici su, uz potpuno poštovanje svih demokratskih principa predviđenih parlamentarnom procedurom, donijeli odluku koja reflektuje decenijska zalaganja Republike Makedonije za članstvo u NATO i u EU, kao strateške prioritete za koje postoji najširi moguči konsenzus, što je dobor poznato i našim ruskim prijateljima", piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Makedonije.

(sputnik)

Vezana vijest: Moskva: Glasanje u makedonskom Sobranju namješteno ucjenama i prijetnjama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije