Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Škoro: Vrijeme da se u Hrvatskoj rasvijetli prošlost, pa i velikosrpska

Škoro: Vrijeme da se u Hrvatskoj rasvijetli prošlost, pa i velikosrpska
Foto: Facebook | Škoro: Vrijeme da se u Hrvatskoj rasvijetli prošlost, pa i velikosrpska
Tanjug

ZAGREB - Jedan od kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, Miroslav Škoro kaže, povodom godišnjice pada Berlinskog zida, da je vrijeme da i u Hrvatskoj ozbiljno počne da se raspravlja o rasvjetljavanju prošlosti, uključujući i "vrijeme velikosrpske okupacije".

Škoro, kako je napisao na Facebooku, smatra da nije dovoljno rasvjetliti razdoblje od 1945. do 1990. godine, već i "vrijeme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije".

"Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti", kaže Škoro i istiuče da je rasvjetljavanje prošlosti potrebno da se ne bi dogodilo da na političkoj sceni u Hrvatskoj ne bi i dalje bilo ljudi koji su učestvovali u komunističkoj represiji.

"Na današnji dan prije 30 godina srušen je - simbolički, a zatim i fizički - Berlinski zid koji je staljinistička propaganda zvala 'Antifašističkim odbrambenim zidom'. Zid je potom valjalo rušiti i u mnogim glavama, a taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gdje su nekada padale duge sjenke totalitarnog zida, sad sija sunce demokratije", napisao je Škoro.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije