Ex -Yu

Slovenija na granici sa Hrvatskom rasporedila više od 1.000 policajaca

Slovenija na granici sa Hrvatskom rasporedila više od 1.000 policajaca
Foto: N.N. | Slovenija na granici sa Hrvatskom rasporedila više od 1.000 policajaca

LJUBLJANA - Slovenija je na granici sa Hrvatskom rasporedila dodatnih više od hiljadu policajaca, nakon što je u posljednje dvije sedmice primijećen povećan priliv migranata na balkanskoj ruti, rekao je zamjenik generalnog direktora slovenačke Policije Jože Senica.

Senica je novinarima rekao da će policija pojačati nadzor na dijelovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo mesto i Koper, koje su i inače najizloženije ilegalnim prelascima, prenosi Index.

"U akciji, koja će trajati do petka, policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i, kao do sada, pomagaće joj pripadnici Vojske", rekao je Senica.

Slovenački premijer Janez Janša sinoć je najavio da će Vlada pooštriti politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke Evropskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil i time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije takozvanom Marakeškom sporazumu.

"Neke su stvari puno lakše nakon što je Evropski sud za ljudska prava donio različito tumačenje prava na azil od naših, slovenačkih sudova", reka je Janša za TV "Nova24".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije