Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica
Foto: N.N. | Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica
Agencije

Mjesec dana od trovanja djevojčice u vrtiću "Naša radost" u Rači još se ne zna ko je kriv i odgovoran za to što je u flašici sa etiketom vode bio "asepsol".

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu je rečeno da je zakazano preduzimanje dokaznih radnji saslušanjem tri vaspitačice, zaposlene u ustanovi, kao i majke oštećene dvoipogodišnje djevojčice za 7. novembar.

Naveli su i da je poslije dostavljanja policijskog izvještaja, tužilaštvo zahtijevalo od prosvetne i radne inspekcije da dostave izvještaje o izvršenom nadzoru u Predškolskoj ustanovi "Naša radost".

Pored nekoliko pokušaja telefonom i putem mejla, direktorka PU "Naša radost" Ljubina Jevtić Beti nije odgovorila kakav je bio ishod disciplinskog postupka koji je pokrenut protiv tri vaspitačice iz vrtića.

Prema Betinim nezvaničnim saznanjima, tri vaspitačice su bile suspendovane do okončanja disciplinskog postupka i kažnjene umanjenjem zarade od 30 odsto u trajanju od šest mjeseci.

Dvogodišnja devojčica iz Rače otrovala se 17.septembra u vrtiću "Naša radost" u tom mjestu.

Pošto je zatražila vodu, vaspitačica joj je dala flašicu sa etiketom vode koja je bila na stolu, ne znajući da je u njoj umjesto vode bio asepsol.

Zbog povraćanja i tegoba djevojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj njezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, a otpuštena kući poslije nedjelju dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije