Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica
Foto: N.N. | Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica
Agencije

Mjesec dana od trovanja djevojčice u vrtiću "Naša radost" u Rači još se ne zna ko je kriv i odgovoran za to što je u flašici sa etiketom vode bio "asepsol".

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu je rečeno da je zakazano preduzimanje dokaznih radnji saslušanjem tri vaspitačice, zaposlene u ustanovi, kao i majke oštećene dvoipogodišnje djevojčice za 7. novembar.

Naveli su i da je poslije dostavljanja policijskog izvještaja, tužilaštvo zahtijevalo od prosvetne i radne inspekcije da dostave izvještaje o izvršenom nadzoru u Predškolskoj ustanovi "Naša radost".

Pored nekoliko pokušaja telefonom i putem mejla, direktorka PU "Naša radost" Ljubina Jevtić Beti nije odgovorila kakav je bio ishod disciplinskog postupka koji je pokrenut protiv tri vaspitačice iz vrtića.

Prema Betinim nezvaničnim saznanjima, tri vaspitačice su bile suspendovane do okončanja disciplinskog postupka i kažnjene umanjenjem zarade od 30 odsto u trajanju od šest mjeseci.

Dvogodišnja devojčica iz Rače otrovala se 17.septembra u vrtiću "Naša radost" u tom mjestu.

Pošto je zatražila vodu, vaspitačica joj je dala flašicu sa etiketom vode koja je bila na stolu, ne znajući da je u njoj umjesto vode bio asepsol.

Zbog povraćanja i tegoba djevojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj njezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, a otpuštena kući poslije nedjelju dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije