Ex -Yu

Slučaj "zamrzivač": Hoće li Smiljana za ubistvo sestre okriviti oca

Slučaj "zamrzivač": Hoće li Smiljana za ubistvo sestre okriviti oca
Foto: Screenshot/24sata.hr | Slučaj "zamrzivač": Hoće li Smiljana za ubistvo sestre okriviti oca

VARAŽDIN - Dosad se branila ćutnjom, rekla je tek da nije kriva za ubistvo i da nije ubila sestru jer ju je voljela.

Smiljana Srnec bi na Županijskom sudu u Varaždinu danas napokon trebalo da kaže šta zna o tijelu u zamrzivaču. Glavno je pitanje hoće li, kako bi opravdala sebe, krivicu za ubistvo Jasmine Dominić iz 2000. godine u Palovcu pokušati svaliti na nekog drugog, konkretno na pokojnog oca.

Naime, tokom dosadašnjeg postupka upravo je na tu mogućnost, da je Jasminu zapravo ubio otac alkoholičar, upućivala Smiljanina obrana. U uvodnoj riječi Smiljanin advokat Krešimir Golubić je naglasio kako će suđenje otkriti mračne porodične tajne.

"Smiljana nije bila agresivni član obitelji, to su bili neki drugi" rekao je advokat.

Podsjetimo, Smiljanu terete da je prije više od 19 godina s pet ili šest udaraca po glavi tupotvrdim predmetom sličnim sjekiri usmrtila sestru Jasminu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač. Tamo je ostalo do 16. februara 2019. godine, kad su ga pronašli Smiljanina kćerks Katarina Dominić Srnec i njen nevjenčani suprug David Balent. Sumnja je gotovo odmah pala na Smiljanu. Tokom postupka saslušani su brojni svjedoci, od članova Smiljanine porodice do policajaca koji su bili na uviđaju, poznanika, komšija...

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije