Ex -Yu

Službenica oštetila banku za oko pola miliona KM

Službenica oštetila banku za oko pola miliona KM
Foto: Pixabay | Službenica oštetila banku za oko pola miliona KM

ZAGREB - Bankarska službenica ispitana je u Županijskom državnom tužilaštvu u Rijeci zbog sumnje da je lažno prikazivala transakcije na računima klijenata banke i prisvajala novac, pri čemu je načinila štetu banci od gotovo dva miliona kuna (oko 530.000 KM).

Ona je osumnjičena da je od 2005. do juna 2018. godine, kao blagajnica u poslovnici jedne banke, bez znanja i odobrenja klijenata i vlasnika bankovnih računa, višekratno u bankarskom računarskom sistemu evidentirala fiktivne isplate.

Službenica je u više navrata novčane iznose neovlašteno podizala, a potom i izrađivala lažnu blagajničku dokumentaciju radi opravdavanja takvih isplata.

Ona je osumnjičena za 19 krivičnih djela zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene ili poslovne isprave, saopštilo je nadležno tužilaštvo.

Osumnjičena je na taj način banci nanijela štetu od 718.000 kuna (190.000 KM), 163.000 evra i oko 13.000 dolara, prenose hrvatski mediji.

Dostavljen je prijedlog nadležnom sudu za njenim zadržavanjem u istražnom zatvoru radi sprečavanja bjekstva i uticaja na svjedoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije