Ex -Yu

Smanjuje se broj oboljelih od kovida-19 u Srbiji

Smanjuje se broj oboljelih od kovida-19 u Srbiji
Foto: pixabay.com/ilustracija | Smanjuje se broj oboljelih u Srbiji, najviše ih je i dalje u Beogradu i Novom Sadu

U Srbiji se smanjuje broj oboljelih od virusa korona. I dalje je najveći broj oboljelih u Beogradu i Novom Sadu, u Subotici se bilježi blago povećanje, a najmanje zaraženih u drugom piku epidemije je u Leskovcu.

Prema posljednjem presjeku, bitku s tim virusom izgubilo je još sedam pacijenata, novozaraženih je 287, a na respiratoru su 143 pacijenata.

"Osim smanjenja laboratorijski potvrđenih slučajeva, vidimo u svim delovima zemlje tendenciju smanjenja broja obolelih. Imamo gradova i opština koje nemaju nijedan potvrđen slučaj", rekla je Darija Kisić Tepavčevićeva, zamjenica direktora Instituta "Batut" na današnjoj redovnoj konferenciji o presjeku stanja u vezi sa epidemijom virusa korona.

Ona je poručila da strože preventivne mere, donesene prošlog mjeseca kako bi se spriječilo širenje virusa, ostaju na snazi do daljeg.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je poručio da u kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mjesta da prime sve pacijente zaražene virusom korona, kojima je potrebno bolničko liječenje, te da više nema potrebe za premještanje pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu.

On je, nakon sastanka s direktorima kovid bolnica, rekao da se smanjuje broj pregleda u kovid ambulantama i pritisak na sve zdravstvene ustanove.

Od početka epidemije u Srbiji je od posledica kovid 19 preminulo 605 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije