Ex -Yu

Smijenjen direktor škole, maloljetnice kod tužioca

Smijenjen direktor škole, maloljetnice kod tužioca
Foto: N.N. | Smijenjen direktor škole nakon objave snimka maltretiranja djevojčice

​BEOGRAd - Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević razriješio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, jer nije adekvatno reagovao u slučaju vršnjačkog nasilja, javlja RTS.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora prosvetnog inspektora, utvrđeno je da ustanova ne sprovodi mjere za bezbjednost i zaštitu učenika.

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem dvije 15-ogodišnje učenice u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vrijeme druga djeca smiju.

Nakon što se snimak vršnjačkog nasilja pojavio u medijima, direktor ustanove Dobrivoje Jelić rekao je da je škola pokrenula disciplinski postupak protiv učenice koja je bila nasilna prema svojoj vršnjakinji.

Maloljetnice saslušava tužilac zbog nasilničkog ponašanja

Po nalogu Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je podnjela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I.O. (15) i D.I. (14), koje su šamarale A.M. (15) u srednjoj školi u Barajevu, koja je tom prilikom zadobila i povredu.

U toku postupka biće obavljeno saslušanje djevojčica osumnjičenih za nasilje, kao i oštećene, a radiće se i vještačenje povrede koju je zadobila, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Postupak se vodi u skladu za Zakonom o maloljetnicima, a u slučaj će biti uključeni roditelji i centar za socijalni rad.

Odluku o kazni, odnosno nekoj od vaspitnih mjera, doneće sudija za maljoletnike.

Vezana vijest:

Objavljen novi uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

Djevojčice šamarale vršnjakinju u dvorištu škole u Barajevu

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije