Ex -Yu

Šokiran cijenom ručka u Hrvatskom saboru: Bezobrazno jeftino

Šokiran cijenom ručka u Hrvatskom saboru: Bezobrazno jeftino
Foto: sabor.hr | Šokiran cijenom ručka u Hrvatskom saboru: Bezobrazno jeftino

Zagrepčanin Marko Ferek nedavno je na poziv jednog prijatelja, inače zastupnika u hrvatskom parlementu, posjetio Sabor, a njih su dvojica potom otišla na ručak u kantinu ovog tijela.

Iako je znao da su cijene ondje poprilično niske, šokirao se kada je vidio račun ručka za njih dvojicu. Dva glavna jela s prilogom, jednu supu i dvije salate te jedan sok platio je tek 48 kuna.

Glavno jelo, u ovom slučaju kotlet u umaku s kroketima, stoji samo 15 kuna dok juha košta 4 kune, a salata samo 3. Najskuplja stavka na računu, osim glavnog jela, bila je sok koji u saborskoj menzi stoji osam kuna.

"Cijena ručka za naše radišne hrvatske saborske zastupnike. Zaslužili su! I ovo je još puno", objavio je Marko Ferek na Facebooku.

"Totalno je bilo iznenađujuće. Znao sam da je jeftino, ali to je bilo bezobrazno jeftino. Jeli smo kotlet u umaku s kroketima. U Sabor sam došao  kao posjetilac pa smo otišli pojesti ručak ondje gdje jede većina saborskih zastupnika i onda me najviše šokirala cijena jer uz sve privilegije koje imaju iznos ručka toliko je nizak da, kada i plate, ne vrate ništa u državnu blagajnu", rekao je za "Večenji list" Marko, inače predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a "Buđenje".

On je ručao u menzi budući da je bio samo posjetilac, dok u restoranu mogu ručati samo saborski zastupnici.

Jelovnik je, pojašnjava, isti, ali u menzi se gosti sami poslužuju, dok u restoranu zastupnici imaju stolnjake na stolovima i ne nose si sami hranu nego ih konobari poslužuju.

"U restoranu su cijene neznatno skuplje, ali i dalje jako niske", rekao je Ferek.

Nakon objave na Facebooku, mnogi su prijatelji ostali jednako zgroženi kao i on sam.

"Ljudi su iznenađeni, jako me iznenađuje da se uopće ne zna o tome", dodao je.

Ferek je bio i u saborskom kafiću gdje je kafu platio samo 3,50 kuna.

"Cijene iz kafića u saboru. Kafa i 0.5 mineralne u flaši. Zanimljivo je da su htjeli naplatiti bez računa. U Saboru! Trebao sam zatražiti račun da ga dobijem pa su mi ga, evo, dali",  objavio je on na Facebooku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije