Ex -Yu

Splićani koji su pravili haos na derbiju u Beogradu se i dalje brane ćutanjem

Splićani koji su pravili haos na derbiju u Beogradu se i dalje brane ćutanjem
Foto: N.N. | Splićani koji su pravili haos na derbiju u Beogradu se i dalje brane ćutanjem

BEOGRAD - Šestorici Splićana koji se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu produžen je pritvor na još mjesec dana.

Naime, Splićanima koji su pravili nerede na derbiju u Beogradu, u subotu je istekao prvi mjesec pritvora, pa je sudija Višeg suda u Beogradu donio rješenje o produženju istražnog zatvora. Kako piše "Slobodna Dalmacija" oni se i dalje brane ćutanjem i nijedan nije priznao, niti se za sada nagodio sa tužilaštvom.

Tokom istrage, za sada je saslušan jedan svjedok koji ih nije teretio.

Kako piše ovaj list, tokom proteklih dana, osumnjičene za nerede na tribinama posjetili su članovi porodice.

- U nastavku istrage čekamo da se zakaže termin za pregled svih video snimaka sa stadiona - rekao je Đorđe Kalanj, advokat koji zastupa Damira Tovarovića (38).

Advokati iz njegove kancelarije zastupaju i Jakova Podruga (24), Hrvoja Bakovića (32), Antu Firića (27). Stjepan Miovilović (31) i Ivan Mišković (19), takođe, imaju advokate koje su sami odabrali, a ne one koji su im određeni po službenoj dužnosti. Istraga nad njima se nastavlja, a do sada je saslušan jedan svedok.

Kako prenosi "Slobodna Dalmacija" iskaz je dao jedan od zapovjednika Žandarmerije koja je bila zadužena za održavanje reda na stadionu Partizana.

- On nije identifikovao ni jednog od uhapšenih iz Hrvatske kao pokretače nereda, već je govorio uopšteno o početku tuče, kako je vidio sa svog položaja, odakle je koordinirao policijsku intervenciju - rekao je advokat.

"Slobodna Dalmacija" piše da kako za sada nije predložen nijedan drugi svjedok, pregledanje snimaka je neophodna istražna radnja za nastavak postupka, jer se sva šestorica Splićana brane ćutanjem.

Naime, radi se o snimcima sigurnosnih kamera sa stadiona i snimcima televizijskih kuća koje su prenosile događaj.

Sudija Višeg suda u Beogradu odredio je istražni zatvor nad šestoricom nakon hapšenja zbog opasnosti od bijega, jer su u pitanju strani državljani i kako bi se spriječilo ometanje istrage uticanjem na svjedoke i kako bi se izbjeglo uznemirenje javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije