Ex -Yu

Spriječen upad Rosu u poslovne objekte u Kosovskoj Mitrovici

Spriječen upad Rosu u poslovne objekte u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Tanjug/AP | Spriječen upad Rosu u poslovne objekte u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici Kosovske policije upali su jutros u Kosovsku Mitrovicu u pokušaju da pretresu poslovne objekte, što su okupljeni Srbi spriječili.

Poslije kraćeg sukoba policija i pripadnici Rosu povukli su se u južni dio grada.

Jedinica za ekonomski kriminal pri Kosovskoj policijskoj službi od jutros sprovodi akcije na širem području KiM, uključujući i sjeverne opštine, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

 

 U Sjevernu Mitrovicu su iz južnog dijela grada pristigli i pripadnici Rosu. Situacija je izuzetno napeta. U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Sjevernoj Mitrovici, a ulice su pune građana.

Policija zatvorila više prodavnica u sjevernom dijelu KM

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije nalaze se i u susjednoj opštini Zvečan, javlja RTS.

Kako navode, blokiran je put koji vodi ka naselju Rudare u blizini mosta.

Smiruje se situacija u centru sjeverne Mitrovice

Situacija u centru Kosovske Mitrovice se smiruje, građani se polako razilaze, a najveći dio policijskih snaga se izmjestio ka Bošnjačkoj mahali i tzv. ističnom mostu koji vodi ka južnom dijelu grada, javlja RTS.

Glavna raskrsnica u sjevernom dijelu grada i dalje je blokirana kamionima, navodi Javni servis.

Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama danas intervenisali protiv građana, koji su se u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice okupili u znak protesta zbog njihove akcije, iz južnog dijela grada stigli su i pripadnici Rosu.

Kosovska policija saopštila je ranije danas da jedinica za ekonomski kriminal u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice sprovodi akciju protiv krijumčarenja.

Zbog toga su građani blokirali ulicu Knjaza Miloša, a zapaljen je jedan automobil.

TV Most javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, u pitanju akcija zapljene srpskih proizvoda u apoteci u ulici Knjaza Miloša i veleprodajama.

Vatrogasne jedinice su izašle na lice mjesta, a tokom akcije čule su se sirene za uzbunu.

Tokom akcija kosovske policije je bačen suzavac, a čulo se nekoliko ekspolozija. Pretpostavlja se da su u pitanju šok-bombe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije