Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Srbija među pet zemalja po inovacijama tokom pandemije

Srbija među pet zemalja po inovacijama tokom pandemije
Foto: Ilustracija | Srbija među pet zemalja po inovacijama tokom pandemije
Srna

BEOGRAD - Srbija je jedna od pet zemalja u svijetu sa najvećim brojem inovacija tokom vanrednog stanja, a riječ je o 22 inovativna rješenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Opservatorija inovacija javnog sektora (OECD) prati inovativne odgovore vlada na krizu izazvanu virusom korona, a na sajtu te organizacije predstavljena su i rješenja sprovedena u Srbiji.

U analizi, objavljenoj u četvrtak, 28. maja, na sajtu OECD-ove opservatorije, kao primjeri dobre prakse istaknuta su rješenja i aplikacije "Doniraj plazmu", "Budi volonter", "Digitalna solidarnost" i automatski info-servis (četbot) "kovid-19".

U saopštenju je navedeno da su tu još i "Moja učionica", "Moja škola”, "eVrtić", "eUpis", inicijativa donacije računara djeci iz socijalno ugroženih porodica kao i druga rješenja u okviru integrisanog odgovora obrazovnog sistema.

Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je da se inovativni način razmišljanja pokazao kao neophodan pristup u kritičnoj situaciji, te da su ulaganja u tehnologiju i inovacije zapravo bila ulaganja u otpornost domaćeg sistema.

"Kao država pokazali smo da kad radimo timski - postižemo najbolje rezultate", rekla je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, kreativnost i inovativnost tih rješenja zapravo su oblikovali brz i efikasan odgovor na borbu protiv virusa korona, a dalje će pomoći i ubrzanom ekonomskom razvoju i nakon pandemije virusa korona.

OECD je, zbog postignutih rezulata, pozvao Srbiju da se priključi Deklaraciji o inovacijama u javnom sektoru, koju je lani potpisalo 35 zemalja članica OECD-a, a Srbija bi bila jedna od rijetkih zemalja koja bi se priključila iako nije član.

Deklaracija ima za cilj da podstakne, podrži i ojača inovativnost u javnom sektoru, te afirmiše inovativni pristup u rješavanju starih i novih izazova. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije