Ex -Yu

Srbija pomaže Kini sa 127.000 evra

Srbija pomaže Kini sa 127.000 evra
Foto: Tanjug | Srbija pomaže Kini sa 127.000 evra

BEOGRAD - Vlada Srbije je, kao izraz solidarnosti i saosjećanja sa kineskim narodom zbog virusa korona, donijela odluku o upućivanju pomoći Kini u vidu medicinskih i tehničkih sredstava vrijednosti 15 miliona dinara (oko 127.000 evra) rekla je srpski premijer Ana Brnabić.

Brnabićeva je u razgovoru sa ambasadorom Kine u Beogradu Čen Bo izrazila saučešće porodicama premunilih od posljedica virusa korona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je ujedno izrazila divljenje načinom na koji se kinesko rukovodstvo i narod bore protiv epidemije virusa korona i dodala da je uvjerena da će se Kina uspješno izboriti sa teškom situacijom u kojoj se našla.

Čen je rekla da je odluka o upućivanju pomoći najbolji dokaz čeličnog prijateljstva dvije države i dodala da veoma cijeni potez Srbije, uz ocjenu da je solidarnost u teškim situacijama najvažnija.

Ona je prenijela Brnabićevoj čestitke kineskog premijera Li Kećijanga povodom Dana državnosti Srbije, a Brnabićeva je zahvalila, potvrđujući strateško opredjeljenje Srbije da nastavi unapređivati odnose sa Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije