Ex -Yu

Srbin i Hrvat uzgajali marihuanu, policija im upala u laboratoriju

Srbin i Hrvat uzgajali marihuanu, policija im upala u laboratoriju
Foto: PUZ | Srbin i Hrvat uzgajali marihuanu, policija im upala u laboratoriju

ZAGREB - Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim srpskim državljaninom i 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na osnovu saznanja da se bave uzgojem i preprodajom marihuane na području Svetog Ivana Zeline osumnjičeni su 4. Decembra uhapšeni, a nalogom sudije istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražena je kuća koju su unajmili.

Pronađena je laboratorija za uzgoj indijske konoplje opremljen sistemom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje vazduha te navodnjavanje, 688 stabljika indijske konoplje, 3.095 grama lišća indijske konoplje, 89.7 grama heroina i digitalna vaga.

Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratoriju za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja. Vrijednost uloženog novca u opremanje laboratorija iznosi preko 70.000 evra.

Od zasađenih biljaka indijske konoplje koje su pronađene, nakon berbe dobilo bi se najmanje 30 kilograma marihuane.

Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvor nadzorniku, a protiv osumnjičenih je podnijeta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije