Ex -Yu

Srpska lista: Cakaj pobrkao lončiće

Srpska lista: Cakaj pobrkao lončiće
Foto: Ilustracija | Srpska lista: Cakaj pobrkao lončiće

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista kritikovala je u današnjem saopštenju za medije albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja koji je uporedio predsjednika Aleksandra Vučića s ministrom propagande nacističke Njemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

"Gospodin Gent Cakaj, prvi državljanin Srbije na ministarskoj funkciji u Republici Albaniji, 'pobrkao je lončiće' optuživši predsjednika Vučića za iskrivljavanje istine", navodi Srpska lista u saopštenju te podsjeća albanskog ministra da su "njegovi sunarodnici bili članovi zloglasne SS divizije ''Skenderbeg'', dok su Srbi sa nacistima bili zakleti neprijatelki''.

Srbi su i danas odlučno odani tradicijama antifašizma, navodi SL uz poruku da i revolt zbog presude Ivanu Todosijeviću ima upravo antifašističku dimenziju.

"Dižući glas u odbranu našeg kolege Todosijevića i njegovog prava da govori istinu suprotstavljamo se upravo društvenoj klimi i sudskoj praksi koja kao da je vremeplovom dopremljena iz 30-ih godina prošlog vijeka", navodi predstavnici Srpske liste i poručuje da su zahvalni Vučiću zbog toga što je "u ime pravde i istine još jednom nepokolebljivo stao u odbranu prava srpskog naroda na KiM".

Cakaj je na svom Twitter nalogu napisao da je "Gebels Miloševićeve propagande sada postao prvak u negiranju, omalovažavanju i trivijalizaciji ratnih zločina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije