Ex -Yu

Srpska lista nakon razgovora sa Kurtijem: Nećemo biti prepreka formiranju vlade

Srpska lista nakon razgovora sa Kurtijem: Nećemo biti prepreka formiranju vlade
Foto: srpskalista.net | Srpska lista nakon razgovora sa Kurtijem: Nećemo biti prepreka formiranju vlade

PRIŠTINA - Lider Srpske liste Goran Rakić, poslije sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, kaže da je takav sastanak trebalo da bude održan ranije.

Rakić dodaje i to da njegova stranka neće biti prepreka formiranju nove vlade.

Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jeftić zatražili su od lidera Pokreta Samoopredeljenje da formira većinu za osnivanje novih institucija.

U slučaju povećanja broja ministarstava na preko 12, Srpskoj listi su potrebna dva ministarstva, jer su oni najveća manjinska stranka, kazao je Rakić i istakao da je formiranje nove vlade nemoguće bez uključivanja Srpske liste.

U međuvremenu je, iz Skupštine Kosova je stiglo saopštenje da je za sutra zakazana sjednica Predsjedništva kosovskog parlamenta na zahtjev mandatara za sastav nove Vlade Aljbina Kurtija u kojoj on zahtijeva zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova.

Za sada još uvijek nije poznato dali će Kurti izaći sa predlogom o Vladi bez dogovora sa Demokratskim savezom Kosova ili možda računa da će u narednih četiri dana biti postignut sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije