Ex -Yu

Srpska radikalna stranka protiv Zakona o istopolnim brakovima

Srpska radikalna stranka protiv Zakona o istopolnim brakovima
Foto: Arhiva | Srpska radikalna stranka protiv Zakona o istopolnim brakovima

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka smatra da Srbija ne treba da ima Zakon o istopolnim brakovima i takav predlog ocjenjuju kao neustavan, uz podsjećanje da je prema Ustavu brak zajednica između muškarca i žene.

Smatraju da u naš zakonski okvir ne treba nametati takva, kako kažu, hibridna rešenja i da takav zakonski predlog ne treba da uđe u skupštinsku proceduru.

"Ne samo zato što je neustavno, već predstavlja jedan od uslova koji nam dolaze od strane Evropske unije", rekao je zamjenik predsjednika SRS Aleksandar Šešelj na konferenciji za medije, a prenešeno u saopštenju stranke.

Govorio je i o međustranačkom dijalogu i pozvao predsednika Skupštine Ivicu Dačića da bez odlaganja organizuje dijalog sa relevantnim političkim strankama u Srbiji, bez posredovanja stranaca.

"Posle toga, svako u skladu sa svojim ideološkim ubeđenjima može da ima sopstveni dijalog sa strancima, ali da stranci određuju kakvo će stanje biti, odnosno šta će se promeniti u našem izbornom procesu, smatramo da ne dolazi u obzir i da predstavlja veliko poniženje za Srbiju", rekao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije