Ex -Yu

Srpski ambasador: Odbio sam poziv za saslušanje na Cetinju

Srpski ambasador: Odbio sam poziv za saslušanje na Cetinju
Foto: in4s.net | Srpski ambasador: Odbio sam poziv za saslušanje na Cetinju

PODGORICA - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je da se danas nije odazvao pozivu cetinjskog tužilaštva za davanje izjave u vezi sa njegovim prisustvom sahrani istoričara Vladimira Jovićevića.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je prošlog mjeseca opijelo Jovićeviću, a nakon sahrane policija mu je, kao i sveštenicima, porodici pokojnika i poslaniku Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Andriji Mandiću uručila pozive da se jave u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje.

"Koristeći pravo koje mi iz Bečke konvencije pripada nisam se danas odazvao pozivu cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva. Uz dužno poštovanje Crne Gore kao države prijema i njenog pravosuđa, smatrajući da nisam napravio nikakvo krivično djelo i koristeći pravo koje mi daje diplomatski imunitet odlučio sam da se ne odazovem tom pozivu", izjavio je Boživić.

On smatra da to još jednom dokazuje i pokazuje "sav besmisao i glupost klevetničkih i uvredljivih tvrdnji" da je zakazivao i išao na sastanak kod direktora policije Crne Gore tim povodom.

"Niti je to nadležnost policije, niti je o tome bilo riječi. Nakon sahrane istoričara Vladimira Jovićevića policija mi nije, upravo poštujući mene i moju poziciju kao i samu Bečku konvenciju, ni uručila poziv", naglasio je Božović.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori rekao je da mu nije poznato zašto je došlo do zakašnjelog i naknadnog reagovanja cetinjskog tužilaštva u odnosu na njega.

"Nije mi poznato ni ko je mogao i pomisliti, a kamoli lažno i bezočno ustvrditi da sam hvalio crnogorsku policiju zbog hapšenja vladike /budimljansko-nikšićkog Joanikija i nikšićkih sveštenika, kao i da sam podržao nasilje", rekao je Božović za portal "Borba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije