Ex -Yu

Srpski psihijatar osumnjičen da je trovao kolege u Beču sin poznatog pisca

Srpski psihijatar osumnjičen da je trovao kolege u Beču sin poznatog pisca
Foto: Wikipedia | Srpski psihijatar osumnjičen da je trovao kolege u Beču sin poznatog pisca
N.N.

Srpski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, sin je Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji, potvrđeno je "Blicu" u diplomatskim krugovima. Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat.

Vid Velikić, mladi, ambiciozni ljekar iz Srbije, kako su ga opisivali tamošnji mediji, zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču, uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lijekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom liječenju.

Zdravstveni radnici zaposleni u ovoj bolnici najprije su zbog tegoba poput vrtoglavice, temperature, mučnine i povraćanja mislili da su zaraženi korona virusom, međutim nakon što je jedan od kolega hospitalizovan, analizom njegove krvi utvrđeno je da je imao veću količinu sedativa "truksal" i "benzodiazepam".

"Ukupno desetak njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro su imali čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije teskobe. U početku su svi mislili da su se zarazili korona virusom... Tek nedjelju dana kasnije, probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u bečkoj Opštoj bolnici", kazao je direktor ustanove u Donjoj Austriji za "Hojte" u kojoj je Velikić takođe radio.

Kada su istražitelji bečke policije sklopili kockice i prikupili dovoljno tragova koji vode do mladog psihijatra, uputili su se u ustanovu u kojoj je zaposlen kako bi sa njim porazgovarali o slučaju, ali ih je sačekalo iznenađenje - on se nije pojavio na poslu. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i uhapšen je u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.


Pročitajte još: Ugledni srpski ljekar uhapšen u Beču: Sumnjaju da je trovao kolege


Motiv neuzvraćena ljubav?

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada "ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom".

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želio da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabilježenim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

"Ne želim da komentarišem"

Po objavljivanju vesti da je u Beču uhapšen ljekar srpskog porijekla, tamošnji mediji su izvijestili da potiče iz vrlo imućne i ugledne porodice. Redakcija "Blica" pozvala je danas nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji Dragana Velikića kako bi potvrdio ili demantovao ovu informaciju, ali on nije želeo da govori.

"Ne, ne, ne, ne želim ništa da komentarišem, imao sam loša iskustva. Prijatno", rekao je kratko Velikić i spustio slušalicu.

(Blic.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije