Ex -Yu

Srpskim medijima u Crnoj Gori isključena struja

Srpskim medijima u Crnoj Gori isključena struja
Foto: Ilustracija | Srpskim medijima u Crnoj Gori isključena struja

PODGORICA - Srpski nacionalni savjet (SNS) saopštio je da je usljed neizmirenih dugovanja prema Elektroprivredi Crne Gore jutros isključena struja Srpskoj kući, a time i srpskim medijima – Srpskoj televiziji i Srpskom radiju, koji emituju cjelodnevni program.

Uz izvinjenje javnosti zbog prekida programa, u saopštenju se navodi da je struja isključena jutros oko 10.00 časova.

"Od ukupno više od četiri miliona evra opredijeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodijeljeno je manje od jedan odsto, iako srpski narod čini natpolovičnu većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija", navodi se u saopštenju.

Iz Srpskog nacionalnog savjeta navode da je značajno napomenuti da srpske organizacije i pojedinci, od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države, pa do danas, nisu dobijali podršku ni od Ministarstva kulture, kao ni Centra za kulturu manjina, što svjedoči o očiglednoj diskriminiaciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Stoga obavještavamo javnost Crne Gore da će, ukoliko se ne pronađe adekvatno rješenje, doći do potpunog zaustavljanja rada srpskih medija u Crnoj Gori", saopšteno je iz Srpskog nacionalnog savjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije