Ex -Yu

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv
Foto: Tanjug/AP ilustracija | Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista osvojila je 100 odsto glasova na izborima za odbornike Skupštine opštine Severna Mitrovica, objavljeno je na sajtu Centralne izborne komisjie.

Kandidate su imale i inicijative Srpski opstanak - GISOS i albanska stranka Narodno jedinstvo.

Na izborima za gradonačlenika Severne Mitrovice pobijedio je Milan Radojević iz Srpske liste sa 83,96 odsto osvojenih glasova, dok je drugi Erden Atić iz Narodnog jedinstva.

U opštini Štrpce na osnovu 11,11 odsto prebrojanih glasova, najveći procenat je osvojio Dalibor Jevtić, 50,21 odsto, a Srpska lista 83,73 odsto.

U opštini Gračanica na osnovu 10 odsto prebrojanih glasova vodi kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić, dok je u opštini Parteš na osnovu 28,57 odsto prebrojanih glasova 81,14 odsto osvojio Dragan Petković ispred Srpske liste.

U opštini Novo Brdo na osnovu 31,82 odsto prebrojanih glasova vodi kandidat Srpske liste Saša Milošević - 62,43odsto, a u trci za odbornike Srpska lista ima 82,69 odsto.

U opštini Leposavić na osnovu 20 odsto prebrojanih glasova kandidat Srpske liste Zoran Todić osvojio je 98,32 odsto, a Srpska lista osvojila je 94,39 odsto glasova za Odbornike Skupštine opštine.

Prema podacima Centralne izborne komisije na 99,76 odsto obrađenog glasačkog materijala, nalokalnim izborima na Kosovu i Metohiji danas je glasalo 42, 49 odsto upisanih birča, a najveća izlaznost zabilježena je u srpskim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije