Ex -Yu

Šta zvanično posjeduju Milo Ðukanović i supruga

Šta zvanično posjeduju Milo Ðukanović i supruga
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Šta zvanično posjeduju Milo Ðukanović i supruga
Tanjug

PODGORICA - Prema podacima dostavljenim Agenciji za sprečavaje korupcije, predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović prijavio je da je tokom većeg dijela prošle godine primao nepunih 2.105, a njegova supruga Lidija nešto više od 890 evra mjesečno.

Ðukanović je prijavio da je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih koje je stekao otkupom, a nakon ostavinskog postupka razmjenom ili nasljedstvom stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrat, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

Podgoričke Vijesti su u julu objavile da je predsjednik Demokratske partije socijalista u imovinskom kartonu kojim se prijavljuje uvećnje imovine vrijednosti preko 5.000 evra Agenciji prijavio da je postao vlasnik velikog zemljišta i više nekretnina.

Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta.

Lidija Ðukanović je odranije vlasnica audija a3 iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera, prenijele su Vijesti.

On je suvlasnik firme "Global Montenegro"” i čevrtine "Univerzitatsa" - osnivača Univerziteta Donja Gorica.

U Ðukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na "Univerzitats" upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na "Global Montenegro" upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi.

Ðukanović, navodi se, nije dao saglasnost Agencije da pristupi njegovom bankarskom računu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije