Ex -Yu

Štajfeld organima otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac

Štajfeld organima otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac
Foto: Screenshot | Štajfeld organima otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac

BEOGRAD - Glumica Danijela Štajnfeld je na saslušanju u policiji, u prisustvu zamjenika Višeg javnog tužioca, optužila B.L. da ju je silovao pre nekoliko godina, a mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac i opozicioni političar Branislav Lečić.

"U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Kao učinioca je navela B.L.", rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Ivana Rakočević, navodeći da su dalje provere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

B.L. bi takođe trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem.

Za krivično djelo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a maksimalne predviđene kazne su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Za krivično djelo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dvije ili pet godina zatvora, a kao maksimalne kazne predviđene su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije", prije četiri i po godine, nakon čega se odselila u Ameriku.

U trejleru svog dokumentarnog filma "Zaceli me", koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Sarajevu, održanom onlajn, na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom povjerava preko laptopa u video-pozivu.

"Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji", govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: "O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla"?

Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da objelodani i ime silovatelja, ali to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije