Ex -Yu

Stefanović: Posebno dobra saradnja sa policijom RS

Stefanović: Posebno dobra saradnja sa policijom RS
Foto: N.N. | Stefanović: Posebno dobra saradnja sa policijom RS

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da srpska policija u sprečavanju svih vidova kriminala dobro sarađuje sa kolegama iz Crne Gore i BiH, posebno sa policijom Republike Srpske.

Stefanović je rekao novinarima da se ta saradnja, usmjerena posebno na borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala, odvija putem razmjene informacija.

On je dodao da Srbija ima dobru saradnju i sa SAD.

Stefanović je podsjetio da je Srbija tranzitna država za razne vidove kriminala, ali i da u njoj pokušavaju da se sklone kriminalci i iz manjih zemalja, zbog čega je neophodno da policije regiona sarađuju.

Nakon prikaza opreme i vozila koje je Vlada SAD donirala MUP-u Srbije i Upravi carina, Stefanović je rekao da će i ova donacija doprinijeti podizanju kapaciteta policije i carinika u borbi protiv svih nelegalnih aktivnosti.

On je naveo da je donacija vrijedna 1,2 miliona dolara i da je namijenjena graničnoj policiji, službi za borbu protiv organizovanog kriminala pri MUP-u, kao i Upravi carina Srbije.

Stefanović je zahvalio SAD za donaciju, ističući da se saradnja policije Srbije sa američkim kolegama odvija i kroz razne vrste obuke.

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da se i ovom donacijom nastavlja kontinuirana saradnja Srbije i SAD na sprečavanju svih vidova kriminala.

On je napomenuo da je od 2006. godine američka pomoć srpskoj policiji kroz opremu i obuku iznosila 12 miliona dolara.

Na podršci SAD zahvalio je i direktor Uprave carina Srbije Miloš Tomić, ističući da će ona omogućiti efikasniji rad carinskih službi.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije