Ex -Yu

Stefanović: Privedeno 15 osoba koje su učestvovale u incidentu ispred Skupštine

Stefanović: Privedeno 15 osoba koje su učestvovale u incidentu ispred Skupštine
Foto: Tanjug | Stefanović: Privedeno 15 osoba koje su učestvovale u incidentu ispred Skupštine

BEOGRAD - Policija je po nalogu nadležnih državnih organa privela 15 lica koja su učestvovala u incidentu ispred Skupštine Srbije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je kao "čist fašizam" ocijenio fizički nasrtaj Boška Obradovića i dijela pristalica Saveza za Srbiju na Marijana Rističevića i druge narodne poslanike koji su pokušavali da uđu u Skupštinu.

"Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misle drugačije od vas, nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji", poručio je Stefanović.

On je naveo da će uhapšeni u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom, prenosi RTS.

Predsjednik "Dveri" Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su stepenište na ulazu u zgradu Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sjednicu, dok je poslanik Marijan Rističević iz gužve izašao bez sakoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije