Ex -Yu

Stefanović: Radimo na otkrivanju osobe koja je pretila Vučiću

Stefanović: Radimo na otkrivanju osobe koja je pretila Vučiću
Foto: N.N. | Stefanović: Radimo na otkrivanju osobe koja je pretila Vučiću

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je obavijestilo nadležno tužilaštvo povodom pretećeg pisma predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poslatog iz Njemačke i srpska policija u saradnji sa partnerskim službama radi na identifikaciji osobe koja je uputila pretnju, izjavio je danas ministar unutrasnsjih poslova Nebojša Stefanović.

"Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti pretnjama da spremaju novu Oluju i Bljesak jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti", rekao je Stefanović za Tanjug.


Ministar Stefanović je istakao da je uvjeren da će država Srbija učiniti sve da to spreči i navodi da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve neophodne mjere da osigura bezbjednost predsjednika Srbije.

Predsjedniku Vučiću je u petak stiglo prijeteće pismo potpisano sa "Pavelićevi križari, ustaški gerilci" i posljato iz Hanovera, u Njemačkoj.

Kako je za "Blic" rečeno u Predsjedništvu, pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je na Andrićev vijenac u trenutku dok se predsjednik Srbije nalazi u posjeti Kubi.

"Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak", piše između ostalog u tom pismu.

Uz pismo je stigla i fotografija na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije