Ex -Yu

Stefanović: Služenje vojnog roka nije razonoda, već svetinja

Stefanović: Služenje vojnog roka nije razonoda, već svetinja
Foto: Tanjug/Arhiva | Stefanović: Služenje vojnog roka nije razonoda, već svetinja
Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da Dragan Ðilas i njegovi saradnici pokušavaju da na sve moguće načine obezvrijede jaku Vojsku Srbije, kao i da čine sve da ideju o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka obezvrijede i obesmisle.

Stefanović je u saopštenju naveo i da idu čak dotle da kažu da je uvođenje vojnog roka populističko i nepotrebno, kao i da se vojni rok služi iz razonode.

"Nikada neću dozvoliti da se neko poigrava Vojskom Srbije, njenim herojskim pripadnicima, istorijom, tradicijom i njenom snagom. Nikada neću dopustiti da se obezvredi zelena uniforma, grb i zastava Srbije. Služenje vojnog roka i služenje svojoj otadžbini nije razonoda. To je svetinja i ponos", poručio je Stefanović.

On je ponovio da država još nije donijela odluku o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka.

"Kada i bude doneta ta odluka, biće doneta na osnovu stava struke, široke javne rasprave i uvažavajući mišljenje naroda. Još jednom kažem, i nije mi teško da svakog dana ponovim - podržavam ovu ideju i mislim da je dobra. Jaka Vojska je jaka Srbija. Naša Srbija je bezbedna zemlja jer ima svoju vojsku - stub i bedem odbrane i sigurnosti", poručio je Srefanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije