Ex -Yu

Stefanović: Vakcinisaću se istom vakcinom kojom i vojnici

Stefanović: Vakcinisaću se istom vakcinom kojom i vojnici
Foto: Tanjug/Arhiva | Stefanović: Vakcinisaću se istom vakcinom kojom i vojnici

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će se vakcinisati protiv virusa korona istom vakcinom kao i pripadnici Vojske.

On je naveo da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da prije svih vakcine dobiju zdravstveni radnici, ali da će se razgovarati o tome da i bezbjednosni sistem bude uključen u to.

"Jedan sam od pobornika vakcinacije i primiću istu vakcinu kada i vojnici, ne pre", rekao je Stefanović za RTS.

On je naveo da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije i Kolegijumom načelnika Generalštaba Vojske Srbije razmatrano opremanje vojske za 2021. godinu, jer, ukazao je, u regionu postoji jedna vrsta napetosti.

"Ako pogledate ceo region, videćete da sve države u regionu ulažu u vojsku više nego ranije. Ljudi treba da budu svesni da samo stabilna i jaka Srbija, za šta se mi zalažemo, može da bude garant bezbednosti na svojoj teritoriji", rekao je Stefanović.

On je istakao da zbog toga država želi da investira u opremanje vojske i da iskoristi domaće institute, pamet i fabrike namjenske industrije, najavivši dodatno povećanje plate pripadnicima Vojske Srbije.

Stefanović je precizirao da će osim povećanja od pet odsto, koje će dobiti cijeli javni sektor, vojnicima sljedeće godine biti povećane plate za još 10 odsto.

"Ozbiljno opremljena vojska treba da bude garant stabilnosti i da naša država bude vojno neutralna, kao što smo i do sada", rekao je ministar odbrane Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije