Ex -Yu

Suđenje Zoranu Marjanoviću "otvara" renoviranu Palatu pravde

Suđenje Zoranu Marjanoviću "otvara" renoviranu Palatu pravde
Foto: RTS | Suđenje Zoranu Marjanoviću "otvara" renoviranu Palatu pravde

BEOGRAD - Prva suđenja pred Višim sudom u renoviranoj Palati pravde u Beogradu počeće 4. novembra, a već sutradan, 5. novembra, pred tim sudom treba da počne suđenje u predmetu najpraćenijem u medijima - suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Naime, kompletan Viši sud u Beogradu, izuzev Posebnih odjeljenja za organizovani kriminal i ratne zločine, od ponedjeljka 28. novembra vratiće se na staru adresu, u renoviranu Palatu pravde u Savskoj ulici.

U saopštenju Višeg suda se precizira da će u renoviranu Palatu pravde iz sudskih zgrada u Timočkoj ulici i Tošinog bunara biti preseljeni Prvostepeno i Drugostepeno građansko odjeljenje, Odjeljenje za postupanje po zahtjevima za rehabilitaciju i Odjeljenje sudske prakse.

Takođe, iz sudske zgrade u Katanićevoj ulici u Palatu pravde vraćaju se Prvostepeno i Drugostepeno krivično odjeljenje suda, Odjeljenje za prethodni postupak, Odeljenje za maloljetnike i Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije.

Zbog predstojeće selidbe, pisarnica Višeg suda u Beogradu neće raditi sa strankama od sutra, 24. oktobra, i tokom cijele sljedeće sedmice, do 4. novembra, izuzev u hitnim predmetima po zakonu i Sudskom poslovniku.

U istom periodu, iz tehničkih razloga, neće biti u funkciji ni elektronska pošta suda, navodi se u saopštenju.

Spiskovi rasporeda kabineta i sudnica koje će koristiti sudije pomenutih odjeljenja Višeg suda u Beogradu biće istaknuti na vidnim mjestima, kao i na samom ulazu u zgradu suda.

Očekuje se da još neka odjeljenja osnovnih sudova u Beogradu od naredne sedmice dobiju svoje sedište u Palati pravde, ali to će biti poznato narednih dana.

Rekonstrukcija beogradske Palate pravde, najveće sudske zgrade u Srbiji, od 26.000 kvadratnih metara, počela je u martu 2017. godine a završena u septembru ove godine.

Pravosudna zgrada u Savskoj ulici spolja je zadržala prvobitni izgled, kao zaštićeno autorsko djelo, a u njoj je izvršena kompletna rekonstrukcija sudnica i kabineta.

Ugrađena je aluminijumska stolarija, zamijenjen je sistem grijanja i hlađenja, ventilacije, kao i strujnih instalacija.

Pošta je sada smještena u centralni hol zgrade, a u šalter sali je povećan broj šalter mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije