Ex -Yu

Sukob PSG i SRS na Sajmu knjiga zbog Šešelja

Sukob PSG i SRS na Sajmu knjiga zbog Šešelja
Foto: Tanjug arhiva | Sukob PSG i SRS na Sajmu knjiga zbog Šešelja

Pokret slobodnih građana saopštio je da je na Sajmu knjiga u utorak došlo do incidenta između člana njihovog pravnog tima i pristalica SRS.

Kako se navodi, član Pravnog tima PSG Živojin Ivković pokrenuo je prikupljanje potpisa da Sajam knjiga uskrati gostoprimstvo lideru radikala Vojislavu Šešelju zbog presude Haškog suda, ali su onda, tvrde u Pokretu, pristalice SRS otele prikupljene potpise i uništile ih.

Živojin Ivković je pozvao policiju i slučaj će biti procesuiran, dodaju u PSG.

Ivković je za Tanjug rekao da je pozvao policiju i da će slučaj će biti procesuiran.

On je objasnio da je peticiju pokrenulo Udruženje nezavisnih pisaca Srbije, čiji je član, kako bi izrazili nezadovoljstvo prisustvom Vojislava Šešelja i "njegove Velike Srbije" na Sajmu knjiga.

"Šešelj unižava srpsku kulturu pred svetom i zbog toga smo rešili da pokrenemo peticiju da mu se uskrati gostoprimstvo. Jutros smo počeli sa prikupljanjem potpisa i posle 15 minuta je naišlo obezbeđenje sa štanda radikala koje je otelo peticiju, a onda su greškom kolegi sa susednog štanda oborili sve knjige", rekao je Ivković.

On je poručio da Udruženje nezavisnih pisaca neće prestati sa svojim aktivnostima i prikupljanjem potpisa, jer smatraju da je to civilizacijski I kulturološki ispravan čin. Poslanica SRS Vjerica Radeta rekla je za Tanjug da ne zna šta se dogodilo, jer je cijeli dan u Skupštini, ali je ipak kratko prokomentarisala prikupljanje potpisa člana PSG: "Pukla bih od smeha, da taj PSG od ovog Trifunovića može nekom nešto da zabrani", rekla je Radeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije