Ex -Yu

Suspendovana vaspitačica koja je slikala bebu u domu

Suspendovana vaspitačica koja je slikala bebu u domu
Foto: Screenshot | Suspendovana vaspitačica koja je slikala bebu u domu

BEOGRAD - Nakon prijave da se medicinska sestra Ð. A. neadekvatno ponašala prema djeci u Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine Beograd u Zvečanskoj, direktor te ustanove Zoran Milačić doneo je rješenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inače, snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama, a možete ga pogledati ispod u našem tekstu.

Na snimku se vidi da ona nosi dijete u jednoj ruci, te ga ubacuje u krevetac i kako fotografiše djete, te izlazi iz prostorija sa mališanima.

Milačić je o slučaju informisao resornog ministra Zorana Ðorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

"Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju", rekao je Ðorđević.

U saopštenju Ministarstva stoji da briga o djeci predstavlja prioritet, a Centar za zaštitu odojčadi, djece i omladine Beograd sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema djevojčicama i dječacima, korisnicima, predstavlja primjer dobre prakse u postupanju prema mališanima.

"U skladu sa tim, svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene, automatski zahteva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagovanje", navodi se u saopštenju.

Kako saznaje Telegraf, ova djevojka je tek nedavno počela da radi. Iako je na društvenim mrežama doživjela snažnu osudu, postoje i ljudi koji su joj stali u odbranu, rekavši da to nije naš najveći problem i kako se ne može tek na osnovu snimka ocijeniti šta ona zaista radi i zašto fotografiše dijete...

Snimak je objelodanio pokret Levijatan.

 

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije