Ex -Yu

Tači: Regionu potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU

Tači: Regionu potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU
Foto: Facebook | Tači: Regionu potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti i fokusirati se na potrebu održavanja interesa i pružanje SAD, ali i EU i njenih država članica na Kosovu, kao i mira i stabilnosti na cijelom Zapadnom Balkanu.

Ističući da se u Minhenu održava jedan je od vodećih svjetskih foruma koji raspravlja o globalnim, ali i lokalnim bezbijednosnim pitanjima, Tači poručuje da je veoma važno raditi na prevazilaženju pozicije u kojoj je odnos sa EU ugrožen zbog kašnjenja u donošenju odluke o viznoj liberalizaciji.

"Kosovu, kao i cijelom regionu zapadnog Balkana, potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU. Želim svima jasno da stavim do znanja da ne može postojati alternativno ili privremeno rješenje za region, od EU", rekao je Hašim Tači, ističući da je trajno rješenje koje donosi mir, stabilnost, razvoj i prosperitet puno članstvo celokupnog Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da će se sastati sa zvaničnicima država i međunarodnih organizacija, uključujući američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, koji je i specijalni izaslanik predsjednika SAD Donalda Trampa za dijalog Prištine i Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije