Ex -Yu

Tači: Zahtijevao sam da dijalog ima samo jednu tačku, uzajamno priznanje

Tači: Zahtijevao sam da dijalog ima samo jednu tačku, uzajamno priznanje
Foto: Facebook/Hashim Thaçi | Tači: Zahtijevao sam da dijalog ima samo jednu tačku, uzajamno priznanje

PRIŠTINA – Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, koji trenutno boravi u SAD, izjavio je da je u Briselu i Vašingtonu zahtijevao da dijalog Beograda i Prištine ima samo jednu tačku dnevnog reda, pitanje uzajamnog priznavanja, prenosi danas prištinska Gazeta ekspres.

"Saradnja sa SAD je nastavak naših strateških opredeljenja, ali ono što moram da naglasim, jeste da sam i zvaničnicima u Briselu i u SAD jasno rekao da je pitanje dijaloga između Kosova i Srbije ušlo u novu fazu i da treba da bude samo jedna tačka dnevnog reda, ona o uzajamnom priznavanju Kosova i Srbije, a zatim tek ostala pitanja. Moramo nastaviti ovaj proces polazeći od glavne teme, a ne od repa", rekao je Tači za RTV21, prenosi Kosovo onlajn.

On je naveo da je u SAD dobio punu podršku za evroatlantske integracije Kosova.

"Mogu da kažem da je poslije posjete prošle nedjelje Briselu, gdje sam sa specijalnim izaslanikom Evropske unije razgovarao o pitanju dijaloga Kosovo i Srbija, bilo neophodno otputovati u SAD. U Vašingtonu sam imao posebno zadovoljstvo da razgovaram sa zvaničnicima Stejt departmenta i drugim zvaničnicima američke vlade o koracima koje Kosovo mora da preduzme sada, ali takođe i u budućnosti“, rekao je Tači.

On je naveo da "SAD nastavljaju snažno da podržavaju Kosovo u unutrašnjem razvoju i u institucionalnoj stabilnosti" i dodao da će Kosovo i dalje ostati najvjerniji američki saveznik u regionu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije