Ex -Yu

"Takse moraju da ostanu"

"Takse moraju da ostanu"
Foto: Tanjug/AP | "Takse moraju da ostanu"

PRIŠTINA - Predsjednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ramuš Haradinaj sastao se danas s predstavnicima albanskih političkih partija u Prištini.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici DSK i Srpske liste.

Cilj sastanka je da se iznađe zajedničko rješenje o zahtjevu SAD da Priština odmah i bezuslovno ukine takse na proizvode iz BiH i Srbije.

Haradinaj je rekao da su u razovoru s predstavnicima parlamentarnih albanskih stranaka identifkovana dva puta - mogućnost da Priština krene naprijed sa SAD ili da čeka Brisel.

Njegov i stav njegove stranke je, kazao je, da se dalje ide sa SAD.

Za njega je, rekao je novnarima nakon sastanka, ukidanje taksi drugo pitanje i o tome postoje različita mišljenja - od bezuslovnog ukidanja do ukidanja, uz mjere reciprociteta.

"Moj stav je da takse ostanu na snazi dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost", rekao je Haradinaj, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Na sastanku s političkim predstavnicima Albanaca vođena je iskrena i otvorena rasprava, kaže Haradinaj, ali nisu doneseni nikakvi zaključci, rekao je Haradinaj.

Dodao je da je važno da je izražena želja za približavanjem stavova.

Najavio je da će se narednih dana sastati i sa predsjednikom DSK, članicom vladajuće koalicije, Isom Mustafom, koji se, kako je rekao, izvinio što nije mogao da se odazove pozivu.

Dodao je da su razlike u stavovima političkih predstavnika po pitanju ukidanja taksi ostale, ali je, smatra, u ovom trenutku važno podržati energiju koja dolazi iz Bijele kuće.

Govoreći o odnosu i podjelama u vlasti, Haradinaj je primijetio da neslaganje prištinskih institucija nije ništa novo, ali da, kako je rekao, "rat u institucijama u ovom trenutku je preuranjen i nepotreban".

"Negiranje jednih i drugih neće dovesti do bilo čije pobjede, ali će Kosovo biti na gubitku", rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije