Ex -Yu

Thompsonova pjesma u holivudskom filmu?

Thompsonova pjesma u holivudskom filmu?
Foto: Ilustracija | Tompsonova pjesma u holivudskom filmu?

Dok se širom Evrope i svijeta zabranjuju nastupi hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog veličanja ustaštva, Luk Beson odlučio je da u svom novom filmu "malo ispromoviše" njegovu pjesmu "Čavoglave".

"Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi Thompsonova hita kojim se pjevač proslavio početkom devedesetih", piše portal "24sata.hr" i napominje da nisu uspjeli da dobiju komentar od pjevača, ali zato jesu od zamjenika načelnika opštine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave.

"Thompson je nakon kipara Ivana Meštrovića proslavio naš kraj, zbog kojeg nas posjećuju turisti iz cijelog svijeta", rekao je Durdov.

Pomenuti portal prenosi riječi Durdova koji tvrdi da većina mještana i ne zna za film koji se trenutno prikazuje u hrvatskim kinima niti "kakvu je ulogu u njemu imao njihov omiljeni pjevač".

"Nažalost, mi nemamo ni kino pa će morati ‘Odmetnike’ pogledati negdje drugdje", ispričao je zamjenik načelnika.

Film "Odmetnici" snimao se u junu i julu 2015. godine u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče.

Radnja se vrti oko pripadnika američke mornarice koji trebaju da dođe do davno zaboravljenih nacističkih poluga na dnu jezera u Bosni. Francuski režiser je na setu angažovao više od hiljadu hrvatskih statista i 200 filmskih radnika.

U filmu glavnu ulogu tumači oskarovac J. K. Simons (63), a priliku za saradnju s Besonom dobili su i glumci Andrej Dojkić i Slavko Sobin. 

(NN, 24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije