Ex -Yu

Tiodorović: Početak školske godine prelomni trenutak

Tiodorović: Početak školske godine prelomni trenutak
Foto: Tanjug | Tiodorović: Početak školske godine prelomni trenutak

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tidorović izjavio je da je početak školske godine prelomni trenutak u ukupnom odnosu prema epidemiji.

Tiodorović je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da svi moraju pomoći da škole počnu normalno da rade, da se djeca vrate u školske klupe, posebno djeca iz najmlađih razreda, jer je za njihov razvoj to posebno važno.

On je istakao da rizike treba smanjiti na najmanju moguću mjeru i da se sve mjere moraju sprovoditi.

"Mislim da nam trenutna situacija pokazuje da se dosta dobro krećemo prema boljem rešenju, ako bismo uspeli da očuvamo odnos koji sada ima stanovništvo prema epidemiji i sprovođenju svih zaštitnih mera, onda bismo mogli da stvorimo uslove za dobar početak školske godine", dodao je Tidorović.

On je ukazao da, ako bi došlo do nekih promjena i eventualno novog pika, bio prekinut odlazak u školu i prešlo bi se na onlajn nastavu.

Na pitanje kakve maske djeca treba da nose, Tiodorović je odgovorio da treba da budemo objektivni i da ljudi koriste maske koje mogu da nađu i da nabave.

"Svaka maska je u svakom slučaju velika stvar za zaštitu od širenja infekcije. Nema razloga da od toga pravimo problem, deca će koristiti onu masku koju im nabave roditelji i koja im najviše odgovara", rekao je Tiodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije