Ex -Yu

Tiodorović o Vranjancu koji je primio različite vakcine: Desilo se nešto što nije smelo

Tiodorović o Vranjancu koji je primio različite vakcine: Desilo se nešto što nije smelo
Foto: Tanjug/Arhiva | Tiodorović o Vranjancu koji je primio različite vakcine: Desilo se nešto što nije smelo

VRANJE - Slučaj Vranjanca koji je greškom primio dvije različite doze vakcina, Fajzer i Sinofarm, "ne sme da se ponovi", rekao je danas epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da je greška vjerovatno nastala zbog nepoštovanja procedure vakcinacije.

"Desilo se nešto što nije smelo i moglo da su poštovane procedure", rekao je Tiodorović nakon sastanka predstavnika republičkog i gradskog kriznog štaba u Vranju.

Ističe da razumije da postoji preopterećenost među zdravstvenim radnicima koji sprovode vakcinaciju, kao i da je interes stanovništva veliki.

Dodaje da je sada najvažnije da je stanje tog građanina koji je primio dvije različite doze vakcina pod kontrolom.

"I dalje ćemo pratiti njegovo zdravstveno stanje i imati uvid šta se dešava. Tako nešto ne sme da se ponovi, procedura je poznata i jasna i mora da se sprovodi do kraja. Svako mora da bude pitan koju je vakcinu prvu primo, a ako ne zna da se vidi iz dokumenata", naveo je Tiodorović.

Dodaje da još nije poznato i ispitano da li se može poslije prve doze jedne vakcine primiti doza druge vakcine.

Ističe da imunolozi tvrde da je građanin iz Vranja sada svakako zaštićen od korone.

Državni sekretar u Mininstarstvu zdravlja Branislav Vekić rekao je da će se povodom tog slučaja izvršiti unutrašnji i spoljašni stručni nadzor od strane Ministarstva zdravlja.

"Kada budemo imali sve podatke gde je i kako došlo do propusta obavesićemo javnost o zaključku. Ne bih se izjašnjavao ko je kriv i zašto", rekao je Vekić i dodao da je verovatno tačno mišljenje Tiodorovića da je došlo do nepoštovanja procedure.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije