Ex -Yu

Tito se "ukazao" u hrvatskoj učionici

Tito se "ukazao" u hrvatskoj učionici
Foto: Facebook - Elvis Morina | Tito se "ukazao" u hrvatskoj učionici

Na Facebook profilu novinara Elvisa Morine objavljena je fotografija iz jedne hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom tablom nalazila fotografija Josipa Broza Tita.

Vremenom je Titova fotografija zamijenjena hrvatskim grbom, ali spletom okolnosti grb je skliznuo iz okvira i ostavio napola otkriveno lice Tita.

"Prejako, skoro kao kad su prije oko 10 godina prodavačice u onoj trgovini nekoj kod Čarlija zabunom okačile jugoslovensku zastavu umjesto hrvatske. Zaostala im negdje u dubinama skladišta", stoji u jednom od komentara, dok drugi korisnik navodi da je "Ovo poruka s više instance, nebesko prosvjetljenje".

Sve je podsjetilo na nedavni prizor kada je platno "Djevojka sa balonom" britanskog uličnog umjetnika Benksija, na aukciji u čuvenom Sotbiju u Londonu, u trakama počela da izlazi iz okvira nakon što je prodata za 1,36 miliona dolara.

Najpoznatiji crtač grafita je još prije nekoliko godina u ram svoje slike ugradio rezač papira kako bi mogao da je uništi, u slučaju da se ikada nađe na aukciji. To je i učinio čim je prodata, a vrlo brzo je snimak sa aukcije podijelio na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

(Telegraf.rs) 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije