Ex -Yu

Todorić: Suprotstaviću se zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita

Todorić: Suprotstaviću se zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita
Foto: Ilustracija | Todorić: Suprotstaviću se zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita

ZAGREB - Bivši predsjednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić danas je na svom blogu poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se suprotstavio "zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika", nakon što je u subotu za njim raspisana međunarodna potjernica.

"Kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz krivične prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal", naveo je Todorić na svom blogu na kojem se redovno oglašava od septembra, prenijela je Hina.

"Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih lično i brzopleto su sastavili sramotnu krivičnu prijavu kako bi me pritvorili", naveo je on.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je juče potjernicu za Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Zagrebačko Županijsko državno tužilastvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i dvanaestoro Agrokorovih menadžera i revizora.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije