Ex -Yu

Tri zemljotresa zatresla područje oko Rijeke

Tri zemljotresa zatresla područje oko Rijeke
Foto: N.N. | Tri zemljotresa zatresla područje oko Rijeke

RIJEKA - Tri potresa su zatresla riječko područje jutros od 6 sati. Posljednji potres bio je najjači, 3,4 stepena Rihterove skale, i dogodio se u 11 sati i 40 minuta.

Hrvatski seizmolozi navode kako se radi o umjerenom potresu s epicentrom u blizini Begovog Razdolja, 40-ak kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.1 po Rihteru, a u epicentralnom području osjetio se s intenzitetom IV stepena Mercalli-Cancani-Siebergove skale, javlja Index.hr.

Tri sata ranije zabilježen je umjeren potres s epicentrom 10-ak kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda tog potresa iznosila je 3.1 stepeni Rihtera, a u epicentralnom području osjetio se s intenzitetom IV stepena Mercalli-Cancani-Siebergove skale.

A prvi potres dogodio se u 6 sati i 5 minuta s epicentrom u Bakarskom zaljevu, 12 km jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2.6 stepeni Rihterove skale, a intenzitet u epicentru iznosio je IV (četiri) stepena Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) skale. Potres se osjetio u Rijeci i okolici.

Serija slabijih potresa na riječkom području osjetila se i prije tri dana, ali slabi i umjereni potresi to područje povremeno tresu gotovo tokom cijele godine.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije