Ex -Yu

Troje kandidata u izbornoj trci za predsjednika Sjeverne Makedonije

Troje kandidata u izbornoj trci za predsjednika Sjeverne Makedonije
Foto: Ilustracija | Troje kandidata u izbornoj trci za predsjednika Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Državna izborna komisija (DIK) Sjeverne Makedonije potvrdila je danas kandidature Steve Pendarovskog, Gordane Siljanovske Davkove i Bljerima Reke za kandidate za predsjednika zemlje.

"Nakon pregleda listi za predsjednika Republike Sjeverne Makedonije predatih od strane kandidata Pendarovskog, Siljanovske Davkove i Reke, Komisija je zaključila da su oni uredno podneseni, potvrđujući time da se mogu kandidovati za predsjednika", navodi se u saopštenju.

Vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) i opozicioni VMRO-DPMNE podnijeli su kandidature Steve Pendarovskog i Gordane Siljanovske Davkove za predstojeće predsjedničke izbore danas, a kandidat Saveza za Albance/Besa Bljerim Reka, odnosno opozicionih partija albanskog bloka, podnio je kandidaturu u utorak.

Komisija će u petak održati javnu sjednicu kako bi odlučila redosljed jedinstvene liste kandidata za predsjednika zemlje.

Predizborna kampanja počinje 1. aprila. Prvi krug izbora zakazan je za 21. april, dok će drugi krug izbora, ukoliko u prvom nijedan kandidat na osvoji apsolutnu pobjedu, biti održan 5. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije